Alimentatia pe grupe sanguine grupa A

Alimentatia pe grupe sanguine grupa A | Filme actiune | Filme western | Filme istorice | Filme comice | Jocuri | Retete culinare | Horoscop | Vremea

GRUPA 0 | GRUPA A | GRUPA B | GRUPA AB

ALIMENTATIA PE GRUPE SANGUINE

ALIMENTATIA PE GRUPE SANGUINE - GRUPA A

In acest articol vei gasi urmatoarele informatii referitoare la grupa A:

  • Caracteristicile grupei sanguine A.
  • Recomandari pentru controlul greutatii pentru grupa A
  • Recomandari generale pentru dieta grupei sanguine A.

CARACTERISTICILE GRUPEI A

  • Primul vegetarian;
  • Culege ceea ce sadeste ;
  • Tract digestiv sensibil ;
  • Sistem imunitar tolerant ;
  • Predispozitie pentru boli cardiace, diabet ;
  • Raspunde cel mai bine la stres prin actiuni de calmare ;
  • Se adapteaza bine la mediul inconjurator si la dieta;
  • Necesita o dieta vegetariana pentru a ramine svelt si activ.

Recomandari pentru controlul greutatii

Daca esti obisnuit sa maninci carne vei slabi foarte usor eliminind alimentele toxice din dieta si reducind carnea.

Din punct de vedere al metabolismului, grupa A este exact opusul grupei O. Persoanele cu grupa A au tendinta de a retine apa si depoziteaza in final carnea sub forma de grasime. Cauza este, nivelul scazut al acidului gastric care nu favorizeaza digestia carnii.

Alimentele care favorizeaza cresterea in greutate pentru grupa A: carnea, grasimile animale, produsele lactate, fasolea mare, produsele fainoase consumate in cantitati mari

Alimente benefice care favorizeaza scaderea in greutate pentru grupa A: alimentele pe baza de soia, legumele si fructele care contin o cantitate mare de vitamina C, uleiurile vegetale.

Recomandari generale pentru dieta grupei A

  • Persoanele cu grupa A au un sistem imunitar foarte sensibil si trebuie sa elimine alimentele suprapreparate si rafinate specifice epocii moderne si sa consume alimente cit mai naturale (proaspete, ecologice)
  • Urmind dieta grupei A, creste imunitatea si pot fi evitati factorii de risc care genereaza anumite boli specifice acestei grupe: bolile cardiace si diabetul.
  • Alimentatia vegetariana este cea mai benefica pentru grupa A . Se recomanda proteinele vegetale. Sistemul digestiv al celor care au grupa A prelucreaza mai greu carnea rosie si grasimile animale. Prezenta in cantitate redusa a acidului gastric ii fac mai adaptabili la alimentele agrariene.
  • Alimentele de origine animala nu sunt benefice si au un efect diferit fata de grupa O facindu-i pe oamenii cu grupa A molesiti, si lipsiti de energie. Pentru a obtine cele mai mari beneficii ar trebui redusa carnea din alimentatie.
  • Daca totusi nu poti renunta la carne alege pestele si carnea de pasare. Carnea trebuie preparata mai ales la gratar (teflon).
  • Produsele lactate sunt greu digerabile pentru persoanele cu grupa A. Fiind bogate in grasimi saturate ele sunt contraindicate deoarece acest tip de grasimi afecteaza inima si predispun la obezitate si diabet. Se recomanda evitarea laptelui integral. Este preferabil sa consumi iaurt, kefir, sana, lapte de soia, brinza de soia.
  • Uleiul de masline virgin este foarte benefic pentru sistemul cardio-vscular, contribuind la scaderea colesterolului.
  • Arahidele si semintele de dovleac contribuie la aportul de proteine vegetale care sunt mult mai benefice pentru grupa A decit cele animale.
  • Produsele pe baza de soia se recomanda in mod special pentru grupa A fiind o alta sursa importanta de proteine vegetale. Produsele pe baza de griu vor fi consumate cu moderatie.
  • Legumele sunt vitale pentru grupa A. Este preferabil sa le consumati in stare cit mai naturala(crude sau putin inabusite) pentru a pastra continutul lor nutritiv : vitamine, minerale, enzime, antioxidanti. Evitati rosiile, cartofii si varza.
  • Fructele ar trebui consumate de 3-4 ori pe zi. Majoritatea fructelor sunt admisibile. Evitati totusi portocalele, bananele, mango si nuca de cocos.
  • Cei care au grupa A ar trebui sa inceapa fiecare dimineata cu un pahar de apa calda in care se stoarce sucul de la o jumatate de lamiie. Aceasta bautura ajuta la eliminarea toxinelor.
  • Bauturile benefice pentru grupa A sunt: ceaiul verde alternativ cu cafeaua (o jumatate de pahar pe zi). Vor fi evitate ; berea, ceaiul negru, bauturile alcoolice distilate, bauturile racoritoare sintetice.
  • Odata cu inaintarea in virsta scade capacitatea de asimilare a vitaminelor liposolubile de aceea se recomanda o suplimentare a alimentatiei cu Vitamina A pentru cresterea imunitatii si a puterii de adaptare la stres.

 

Alimentele care nu sunt incluse in categoriile "benefice" sau "de evitat" sunt considerate "neutre" si le puteti consuma, daca va plac, dar cu moderatie.

* Pentru acest articol am folosit ca sursa de documentare cartea Doctorului Peter J. D' Adamo: "Alimentatia adecvata celor 4 grupe sanguine".

Articol scris de Adriana Beldie si publicat pe www.121.ro in cadrul rubricii "Dieta si Nutritie" .

GRUPA 0 | GRUPA A | GRUPA B | GRUPA AB

Distribuie

Filme comice | Jocuri | Retete culinare | Director Web | Director International | Portal | Horoscop | Vremea | Contact

© portal1.ro 2008 - 2018